Riskutbildning MC

Riskutbildningen är indelad i två delar, Risk 1 (R1) och Risk 2 (R2). Utbildningarna är obligatoriska och måste vara genomförda och rapporterade till Transportstyrelsen flr att teori- och körprov ska få utföras

Riskutbildning 1 är teoretisk och omfattar minst 3 timmar lärarledd utbildning. Riskettan kräver ingen förkunskap,
du kan göra den när som helst, oavsett hur mycket kunskap du har om trafik.

Risk 2 är den praktiska delen av riskutbildningarna och omfattar minst 4 timmar lärarledd utbildning. Risktvåan kräver förkunskap! Under utbildningen får du utföra övningar på vår övningsplats. Det gör du tillsammans med andra deltagare. Det krävs att du har en god kunskap i att manövrera en mc. Du skall kunna köra i varierande hastigheter såväl rakt som i kurvor, bromsa till stillastående obehindrat o.s.v. Det är ditt ansvar att ha rätt kunskaper.

Ta med giltig legitimation: pass, SISid-kort eller svenskt körkort. Utgången eller annan legitimation godkännes ej, det leder till att du får boka ny tid och hela avgiften debiteras.

 

 

Egen bana på Säve Depå

Våra partners hjälper dig till ett säkert kort!

Företagsutbildningar

För dig som kör i tjänsten

Boka online

Du bokar och betalar din kurs på ett enkelt och smidigt sätt online! För att bekräfta din bokning måste du betala inom angiven tid, annars bokas din tid av automatiskt.