Risk 2 MC / risktvåan Göteborg

Vill du ta MC körkort? Hos oss på Halkspecialisten på Säve flygplats i Göteborg kan du göra din riskutbildning för motorcykel! Risk 2 MC, även kallad risktvåan är nämligen obligatorisk för att ett körprov samt teoriprov skall få utföras. Bor du i Göteborg med omnejd är det ett perfekt tillfälle att utföra din risk 2 MC. Välkommen till Halkspecialisten!

Verklighetsförankrade övningar

Halkspecialisten i Göteborg erbjuder Risk 2 MC som är den praktiska delen av riskutbildningarna. Under utbildningen får du utföra verklighetsförankrade övningar på vår övningsplats. Vi strävar efter att du som motorcyklist ska inse riskerna med motorcykelkörning. Du spenderar några timmar hos oss på Halkspecialisten i Göteborg tillsammans med andra deltagare och är några kunskaper och erfarenheter rikare.

Risktvåan MC– kräver god förkunskap

För att du skall kunna tillgodose dig risktvåan MC, krävs det att du har en god kunskap i att manövrera en motorcykel. Under detta tillfälle skall du bland annat kunna köra i varierande hastigheter såväl rakt som i kurvor och bromsa till stillastående obehindrat. Det är ditt ansvar att ha rätt kunskaper. Om dina färdigheter är för låga riskerar du andras och din egen säkerhet. Du kan då få lämna banan i förtid och får boka en ny kurs och erlägga ny avgift. Halkspecialisten i Göteborg ser till att risktvåan MC utförs korrekt och säkert.

Viktig information inför Risk 2 MC i Göteborg

Inför din risk 2 MC /risktvåan är det viktigt att du tar med giltig legitimation: pass, SISid-kort eller svenskt körkort. Utgången eller annan legitimation godkännes ej, det leder till att du får boka ny tid och hela avgiften debiteras. Om du känner dig osäker på om du klarar av utbildningen kontakta gärna oss. Vi kan bedöma din nivå, boka en lektion hos oss i god tid innan så ordnar vi det. Hos Halkspecialisten i Göteborg hjälper vi dig.

Detta ingår i Risk 2 MC:

  • Praktisk utbildning 4 timmar exkl. raster
  • Motorcykel
  • MC-utrusning
  • Fika 

Risk 2 MC: så här går det till!

När du skall utföra din Risk 2 MC/ risktvåan infinner du dig på vår övningsbana på Holmvägen 100, Säve Depå (Samma sida som Aeroseum). Hit kommer du med bil eller buss. Vi möter upp dig vid grinden ”Landside” inför din körning. Du väljer själv om du vill ha din egen mc-utrustning eller om du lånar av oss. Om du inte har fullständigt utrustning kan du komplettera hos oss på plats. Har du frågor och funderingar kring utbildningen risktvåan MC, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att träffa dig!

Egen bana på Säve Depå

Våra partners hjälper dig till ett säkert kort!

Företagsutbildningar

För dig som kör i tjänsten

Boka online

Du bokar och betalar din kurs på ett enkelt och smidigt sätt online! För att bekräfta din bokning måste du betala inom angiven tid, annars bokas din tid av automatiskt.